Theater “Las Lagunas”

Location: Mijas, Malaga

Author: José Seguí Pérez. Architect
ESTUDIO SEGUÍ

Date:  2006

Commission: Mijas Council Hall

Built Area: 3.500 m2

The Theater of “Las Lagunas” was commissioned by the City of Mijas (Malaga) to provide the neighborhood of “Las Lagunas” with an important socio-cultural equipment.

Its difficult urban location suggested creating an interior open space that would become the “plaza” that required a building of these characteristics. From this interior space, with the water sheet and the sculpture of Marcelo Arce, you can access both the Theater Room and the galleries of the Library and other cultural facilities. The Theater Room is developed in its patio of armchairs and amphitheater, with three floors of side boxes that make up the interior space, with the vaulted ceiling studied for the sound of the Room and a stage box with its top comb and dressing rooms in panta Bottom of the scene. The use of the white concrete brick in its exterior facades and blue-lead aluminum carpentry, give the whole a formal architectural cleaning and a low maintenance cost.

Pin It on Pinterest

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar