Residential in Calle Olmos

Location: Malaga

Author: José Seguí Pérez. Architect
ESTUDIO SEGUÍ

Date: 1982

Commission: Community Owners Calle Olmos

Built Area: 940 m2

It is projected a set of 5 houses grouped in a community plot that is developed around a central shared garden space. The main objective of this project was to achieve adequate climatological guidelines, which is achieved by rotating the “floor” of the houses in order to find an appropriate South orientation, creating internally a series of landscaped patios that would bring us the microclimate And cross ventilation to achieve the natural air conditioning of each house. This formal complexity generated by the interior spaces, where the “full” of the rooms are intermingled with the “empty” garden patios that provide ventilation and controlled lighting to all these dependencies, is attempted on the basis of a Geometrically regulated structural support that allows to control the interior spaces and external volumetries, always referenced to their structural systems that will provide the necessary “order” in which to generate said “complexity”. Regarding the materials used, they are based on their objectives of sustainability and energy saving: the cover is solved with metallic panels injected with white polyurethane to avoid absorption of heat, as well as their integration of solar panels for the energy saving of their Maintenance.

Pin It on Pinterest

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar